Op vakantie in de Ardeche
'Ardeche vakantietips voor een topvakantie in Frankrijk!'

 

Ardèche is een populaire vakantiebestemming in Frankrijk onder Nederlanders. Heerlijk weer, lekker eten en praktische natuur zijn de rede voor veel vakantiegangers om deze regio te bezoeken. In het noordelijke deel van Ardeche heeft s ‘zomers een aangenaam klimaat, terwijl het zuidelijk deel voornamelijk heel droog en warm is. De regio bekend om zijn prachtige natuur en liefhebbers van ruige watersporten zoals wildwaterkanoën of raften komen er graag.

Tips voor bezienswaardigheden:
Allereerst is het aan te raden om het natuurmoment de Pont d’Arc te bekijken, dit is een prachtige, door de natuur gevormde, brug. Daarnaast is ook mogelijk om met een kano onder de brug door te varen.

 

 

 

Ook onder de grond is er van alles te zien. In de regio Ardèche zijn ook verschillende grotten te vinden, waarvan een aantal erg bijzonder zijn. Vlak bij Pont d’Arc is de druipsteengrot Aven d’Orgnac te vinden. In de zomer worden er vaak ook diverse sportieve activiteiten georganiseerd.

Vakantiehuis in Ardèche
Voor een optimale vakantie is een het huren van een vakantiehuis aan te raden. Over het algemeen zijn luxe vakantiehuizen in Frankrijk erg populair. De rede hiervoor is dat de luxe vakantiehuizen vaak uitgerust zijn met een privé-zwembad, vooral in het warme Ardèche is dat geen overbodige luxe. Ook Wi-Fi, een buitenkeuken of een loungeset behoort tot populaire voorzieningen.

Bourgondisch eten en drinken
Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke wijnen en eten, ook in Ardèche ontbreekt het niet aan de wijngaarden. Specialiteiten in Ardèche zijn: lijster, kip met rivierkreeft, gans en kalkoen. Daarnaast is geitenkaas bijna overal verkrijgbaar. Vergeet ook niet om de gerechten met in de regio geproduceerde kastanjes te proberen.